torsdag den 1. december 2011

Spil # Linjefagsdokument

Litteratur

  • Kapitel 2: "Viden, læring og digital dannelse" i Digital Dannelse af Lotte Nyboe
                                   
Or is it?

Digitale spil er udbredt blandt børn og unge.I spil foregår der uformel læring, det er en frivillig handling, hvor man lærer en masse undervejs. F.eks. er der spil hvor man skal tænke sig meget om, andre hvor man skal være hurtig, nogle hvor man skal bruge hukommelsen, mens noget helt tredje handler om at man skal kunne beherske engelsk for at kunne bruge sproget. Personligt kender jeg f.eks. en del der er blevet bedre til at skrive engelsk (de kunne godt noget engelsk i forvejen, da det er forudsætning for at spille spillet), efter at spillet World of Warcraft, og dette bekræfter det som Lotte Nyboe skriver i kapitel 2. Med dette mener hun at spil skaber en socialisering via en uformel læringsproces.

Spil giver en æstetisk oplevelse fordi man bruger mange af sine sanser til at spille spillet, og derfor husker man spillet rimelig godt. Mange kommer i tilstanden "Flow" når de spiller computerspil, dvs. de kommer i en så dyb involvering at intet andet betyder noget for dem.

I spil handler det om at konkurrere imod computeren eller andre, det handler om at få et klap på skulderen ved at få flest points, og dermed blive evalueret, og få feedback. Der er mål, forhindringer og konsekvenser i spil. Men der er også konsekvenser AF at spille spil.

Som pædagog er det derfor relevant at forholde sig til digitale spil, da nogle børn og unge som følge af digitale spil kan blive isoleret. Hvis man skaber en digital legekultur i en institution hvor pædagogen er aktivt deltagende, er det vigtigt at pædagogen er med til at få alle med, så ingen føler sig tilsidesat. Dette forudsætter at pædagogen er med til at spille, og at der bliver afsæt tid af til det istedet for at børn og unge bliver overladt til sig i spillet.


Der er faktorer som marginaliserer digitale medier i institituoner: 
1) Pædagogernes holdning til digitale medier
2) Pædagogernes digitale kompetence


På hvert spil er der angivet en mærkning der bliver kaldt for "PEGI" som står for Pan European Game Information. Det aldersmærkning som angiver hvilken aldersgruppe spillet er eget for, altså i forhold til hensigtsmæssigheden, og ikke i forhold til brugervenligheden eller spil-niveauet.

Billedet er fra MedieRådet

Her kan man søge efter hvilke mærkninger forskellige spil har fået: PEGI.
Derudover blev der på seminaret spillet forskellige spil, herunder PS, Ipad, Nintendo mm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...