Tirsdag den 22. november 2011 og Fredag den 28. november 2011
Litteratur:
- Digital dannelse af Lotte Nyboe s. 181-194 om digital produktion.
Multimedie er en samling af medier; foto, lyd, tekst, video og animation samt kan multimedie indeholde dele af interaktion, information og inspiration. Der gøres brug af kompetencer, og for at lave sine egne produkter er det nødvendigt at man udvikler færdighederne hos børn og unge, da det er en forudsætning for at kunne være skabende.
Der opstår en digital produktionskløft iblandt børn og unge der har digitale kompetencer og forstår hvordan man udnytter de digitale medier, og dem der ikke drager produktivt gavn af de digitale medier. Årsagen til at Lotte Nyboe mener dette, skyldes at der med tiden er kommet flere og flere uprofessionelle medieproducenter, herunder de unge som udnytter det, og udnytter de digitale medier med deres kreativitet.
Internettet er et centralt medie og funger både som distributionsmedie og som materialecentral, dvs. det er både her man søger inspiration og finder materiale, og det er også her man er producerende.
Nyeboer nævner at der er forskellige slags medieproducenter:
1) Privat-orienterede som kun deler deres produktioner med familie og venner, men ikke offentligt
2) Offentligt-orienterede som deler deres produktioner offentligt på Internettet på hjemmesider og blogs
3) Udstillere og videndelere som ønsker at nå frem til et stort publikum fx Youtube.com
Medieproduktion som æstetisk udtryk
Egen medieproduktion er en æstetisk praksis, fordi det handler om at udtrykke sig ved at skabe noget.
Man skaber noget vha vores kompetencer og viden, oplevelser, følelser og erfaring, hvor man sætter fantasien på frit løb, og får mulighed for at opleve en proces hvor man fortolker sig selv og andre.
Spil på seminaret
Jeg var ikke selv tilstede, men MKD-holdet E11 blev inddelt i grupper, hvor de selv skulle være medieproducenter, og lave deres helt eget spil. Programmet "Mediator 9" blev brugt i denne sammenhæng. Programmet er meget lige til, og hvis man navigerer børn og unge i programmet kan de sagtens lave et spil på egen hånd.
Hvis man gerne vil prøve programmet på sin egen computer, kan man downloade en prøve-version her: Mediator 9. Når man bruger programmet, og er færdig med at lave hele spillet skal man gemme som ”CD-Rom” formattet. Hvis man derefter gerne vil lægge den op på nettet, skal man uploade den som google doc. For at opnå denne google doc, skal man downloade filen; derefter skal man åbne "Kør" (igennem Start-menuen på windows), og derefter åbner man filen fra det vindue:
Her åbnes filen.
På Youtube kan man finde tutorials til hvordan man bruger programmet, dog er de på engelsk: Mediator 9 - tutorial
Konkluderende vil jeg sige at computerspil, og spil generelt, giver børn et press, og de lærer igennem spil at håndtere pressede situationer. Det er godt at lære det som barn. ”Gavejagten” som en af grupperne lavede er et godt eksempel på dette, hvor man skal klikke på de svævende gaver. På sådanne spil kan man lave flere niveauer af hastighed, og evt. større mængde af ting som man skal arbejde med.
Der skal være sammenhæng mellem design, lyd og indholdet i spillet. Hvis der f.eks. er tekst i spillet, og målgruppen er 3 år, kan man også indtale lyden.
Spil handler hele tiden om at blive udfordret og prøve, prøve og prøve! At producere spil er en lang proces, men man kan udvikle sig hele tiden. Uanset hvor dygtig man bliver, bliver der flere muligheder i programmet Mediator, som er et stort plus i dette program - så man kan aldrig blive for god til programmet :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar